حضرت آيت الله العظمی منتظری در مورد رد صلاحیت

ساخت وبلاگ
(۱۳۸۲/۱۰/۲۲)
 «در پی ردّ صلاحيت گسترده كانديداهای نمايندگی مجلس هفتم توسط شورای نگهبان و اعتراضات انجام شده به ويژه تحصن تعدادی از نمايندگان محترم مردم در مجلس شورای اسلامی، حضرت آيت الله العظمی منتظری در آغاز درس نهج البلاغه در روز دوشنبه ۱۳۸۲/۱۰/۲۲ بياناتی را ايراد داشتند. آنچه در پی می آيد مشروح سخنان معظم له می باشد:
 ( بسم الله الرحمن الرحيم)
 هنگامی كه اينجانب رئيس مجلس تصويب قانون اساسی بودم در مورد انتخابات مطرح شد كه چه روشی بايد پيش گرفت كه مانند زمان شاه نباشد و انتخابات آزاد باشد و جريان سابق كه شاه، وزرا و وزارت كشور در امر انتخابات دخالت می كردند و نمايندگانی را كه خود می پسنديدند به مردم و مجلس تحميل می كردند بدون اين كه مردم بدانند آنها چه كسانی هستند تكرار نشود، به نظر رسيد مقدس ترين نهاد شورای نگهبان است، چون در آن فقهای منصوب از ناحيه امام وجود دارد، لذا اصل ۹۹ تصويب شد كه شورای نگهبان بر انتخابات نظارت داشته باشد، نه اين كه بر كانديداها ناظر باشند كه چه كسی صلاحيت دارد يا ندارد.
به همين منوال در چند دوره از مجلس، شورای نگهبان به امر نظارت قانونی خود می پرداخت، ولی متأسفانه با تفسير خود آقايان نظارت به استصوابی تفسير شد به اين معنی كه انتخابات دارای دو مرحله باشد: مرحله اول بايد كانديداها را شورای نگهبان انتخاب نمايد و پس از آن مردم آنها را انتخاب كنند. اين گونه تفسير كه آقايان برای خود كردند و سپس آن تفسير را بر مجلس شورا نيز تحميل نمودند برخلاف روح قانون اساسی است.
اصل ۹۹ برای آن تصويب شد تا جلوی كسانی كه آزاديها را سلب می كردند گرفته شود، ولی اين مسير عوض شد به گونه ای كه خود آقايان شورای نگهبان آزاديهای مصرح در قانون اساسی را سلب می كنند.
متأسفانه در اينجا اتهاماتی بی اساس چون سارق، بزهكار و عضو احزاب غيرقانونی، عدم تعهد به اسلام، نظام و... را به كانديداها و بندگان خدوم وارد می سازند.
گفته می شود صلاحيت افراد را احراز نكرده ايم و از يك سال پيش افرادی را به عنوان ناظر با هزينه های هنگفت در شهرهای مختلف جهت زير نظرگرفتن و پرونده سازی براي كانديداها گماشتند. تعجب اين كه بيش از هشتاد نفر از نمايندگان فعلی مجلس را با اتهامات واهی رد صلاحيت كرده اند. آيا قوانينی كه در طول چند سال گذشته توسط همين نمايندگان رد صلاحيت شده، تصويب شده است شرعی و قانونی نيست؟
آقايان شورای نگهبان با اين اعمال خود به مجلس، مردم و نمايندگان آنان توهين بزرگی كرده اند.
در شرع مقدس اسلام تهمت، غيبت و نابود كردن شخصيت افراد بخصوص كسانی كه دلسوز و خادم هستند يك عمل غيرشرعی است . چگونه می توان چند نفر را عقل كل و قيم مردم دانست و برای مردم و معتمدين آنان هيچ ارزشی قائل نشد؟
من معتقدم مردم در انتخاب خود اشتباه نمي كنند. اهانت به نمايندگان و كانديداها و افرادی كه مورد اعتماد مردم و خادم آنها هستند و افراد با سابقه در قبل و بعد از انقلاب می باشند يك فاجعه است.
اميدوارم آقايان به خود آمده و به اشتباه خود پی برده و در مقام جبران آن برآيند و از عمل اشتباه خود بازگردند.
در حديث از پيامبراكرم (ص) نقل شده است : "كلّ بني آدم خطّاء و خير الخطّائين التّوابون" تمام بنی آدم خطاكارند و بهترين خطاكاران توبه كنندگان هستند.
می گويند: حرمت شورای نگهبان بايد حفظ شود، متأسفانه شورای نگهبان خود حرمت خود را از بين می برد. شورای نگهبان محترم است ولی نبايد در اموری كه به آن ارتباط ندارد دخالت نمايد.
اميدوارم خداوند عواقب امور همه ما را ختم به خير بفرمايد.
والسلام عليكم و رحمة الله و بركاته.
دفتر آیت الله العظمی منتظری»
کتاب « #دیدگاهها » جلد دوم، صفحه ۲۲۲


شیمی سبز...
ما را در سایت شیمی سبز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : chemraha بازدید : 131 تاريخ : سه شنبه 3 اسفند 1395 ساعت: 4:13